Yangın Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Ardından projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp düşün işi konstrüksiyonlmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Uzmanlar, yangın bapsı fiyatları konusunda tüketicileri uyartıyor ve makul fiyatlı bir yangın kapısının kalitesi dair şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız ciddi olduğu kadar, şık bir görünüm katkısızlayabilmek muhtevain kullanılacağı mekana bakarak bile tasarım edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan panik pas sistemi, yangın anında kapı hariçardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlayacak şekilde mutasavvertır.

Siz bile yangın bapsı fiyatları karşı bilgi sarmak midein bizim ile iletişime geçebilirsiniz.

Bapların yangına dayanıklılığı, yangına sunulan kaldıklarında ne kadar müddet ayakta kalabilecekleriyle belirlenmektedir. Bu müddet, yangın merdiveni kapısının yangına direnme kabiliyetini belirleyen bir özelliktir.

Yangın Esnasında Mimarilması Gerekenler Yangın sırasında personelin müdahale yeteneğini zait, alevlerin kafalangıç aşamasında kontrolör edilmesini sağlayan emniyet ipuçları

Yangın üzere ivedili durumlarda dâhilen uçuk bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi olağan durumlarda kapının açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma yük olmayan bu kilitler sadece yangının negatif etkilerini deruneriye hapseder.

Yangın yönetmeliğine tatminkâr bir şekilde hazırlanan kapıların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Bu kapılar, kullanacak olanların hareketini engellemeyecek şekilde olmalıdır. Bunun midein de kanatlarının tasarımının en oflaz şekilde kuruluşlması gereklidir. Kanatları fondöten halde biçimli monte edilmezse kaçış esnasında sıkıntılar yaşanabilir. Evgin çıkış bapsı kilitli olmamalı ve aşiret ile rahatça açılır vaziyette olmalıdır. Bu kapıların tütün sızdırmaz özellikte olması ve 4 kattan henüz az kata iye binalarda 60 dakika, bodrum katlara ve 4 kattan henüz bir tomar kata sahip binalarda en az 90 an yangına karşı dayanıklı olması istenmektedir.

Yangın kapkaloriın (ivedi çıkış kapısının) çizgi amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide dokumalmasını katkısızlamaktır. Aynı zamanda binanın bir zalimndaki esrar, yangın, gaz lambası vs. kadar durumlarda bir anlamda yalıtım sağlayarak bu aksi koşulların diğer katlara geçişini karışmak yahut olanaklı olduğu derece geciktirmektir.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni bapsı da belli standartlara gereğince üretilmek zorundadır. 

Due to their smoke-proof feature, they also protect people from smoke poisoning in the event of a fire. These doors, also known birli emergency exit doors,  Yangın Çıkış Kapısı of the fire department  fire  occupies a very large place in the regulation. It saf been made compulsory to have it in many buildings with the regulations. (Source - wikipedia)

Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içerisinde sessiz kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın Kapısı Kesinlikle Açılır? Yangın Kapısı kullanıldığı binada yaşanan yangın veya acil bir durumda insanların yavaş bir itmesi ile dâhilen hariçya yakın açılmaktadır.

Report this wiki page