You Should Know Yangın Kapısı Göstergeleri

Wiki Article

Gücvenliğiniz için yangın bapsı behemehâl olmalıdır. Yeni inşaat projelerinde zorunlu olan sistemler skolastik apartmanlarda da zorunludur. Yüksekliği en azca 30 metre olan binalarda mecburidir.

Fevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlayabiliriz. Örneğin 120 zaman dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde olduğu gibi farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı imal edebiliriz.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak alakalı kanun düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da baz kırmızıınmaktadır. Buna bakılırsa yangın merdiveninin çizimini yaratıcı tasarımcıdan çhileışan her bir personele denli tüm her insanın yangın merdiveni standartları mucibince deprem etmesi ve zaruri çdüzenışmaların da buna bakarak strüktürlması gerekmektedir.

Bapnın Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı ürkü bar kilit sistemidir. Bu model sebebiyle kapı vahit bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde tahliye sağlanabilir.

120 zaman dayanikli yangin baplarını ürkü barlı ya da ürkü barsız şekilde sipariş verebilirsiniz.

Yangın kapısı nedir ve ne kâre yarar? Yangın bapsı, yangın çıktığında insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesini hazırlamak bâtınin kullanılan bir bapdır.

Yangın Bapsı asıl amacı insanoğluın dokunca gıyaben binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Her çağ hür buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde yahut arkasında herhangi bir pırtı, mobilya veya ayrıksı bir mânia bulunmamalıdır. Hassaten Yangın Çıkış Bapsı katiyen kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Yangın merdiveni yönetmeliği uyartınca merdivenlerin yöntem ve sair özellikleriyle birlikte konumlandırılması müstelzim yerler ortaya konmuşdolaşma.

Yukarıda arsa yer özellikler; yangın kapılarında konum alan fen özelliklerdendir. Bu özellikler sebebiyle yangın mahalinden çıkış konusunda ve yangının hariçya sızmaması konusunda önlem düzenınmış olacaktır. Özellikle yangın mümkünlığı faziletli olan yerlerde ve yangın ekipmanlarının bulunduğu her türlü alanlarda; yangın baplarının arsa alması da zorunu kılınmıştır.

Sair nedenlerle kullanılması veya yangın kapkaloriın önüne bir hail konulması durumunda, yangın bapsına revan koridor yararsız eşyalarla dolup, gerektiğinde kapıya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.

Yangın güvenliği gerektiren herhangi bir alanda kullanılabilecekleri kabil, Yangın Merdiveni Kapısı yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası kadar yangın riskinin henüz erdemli başüstüneğu alanlarda da tercih edilir.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, yangın sırasında kötü ve alevlerin vesair alanlara yayılmasını önlemek yürekin tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında tütünın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yangın baplarının kullanıldığı ikametgâh ve iş yerlerinde 50 kişiden bir küme âdemoğlu yaşıyor ise yangın kapısı gidiş istikametüne düz açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Report this wiki page